Sminktetoválás folyamata:

Első lépésként kiválasztom az adott bőrtipushoz a legmegfelelőbb, hozzáillő színt, majd fertőtlenítem a bőrt. Ezt követően felrajzolom a kívánt formát, majd felkenem a felületi érzéstelenítőt. A sminktetoválást mindíg steril tűvel végezzük és a munkálatokat követően ki is dobjuk!

Miután hatott az érzéstelenítő finoman felkarcoljuk a bőrt a tűvel h az első réteg festék bekerüljön a bőrbe.

Majd érzéstelenítem a felületet a közbelső érzéstelenítővel, ami segít nekünk abban, hogy a tetoválás minél kevesebb fájdalommal járjon.

Ezt folyamatosan ismételjük: tetoválunk, érzéstelenítünk, tetoválunk, érzéstelenítünk. Ezt addíg ismételjük amíg el nem érjük a kívánt színt és formát.

Amint befejeztük a műveletet a megfelelő krémmel bekenjük és ellátjuk ezzel a krémmel a vendéget is, hogy a későbbiekben folyamatosan tudja kezelni magának otthon.

Ez nagyon fontos mert nagyon sok függ a megfelelő ápolástól!

A tetoválást 5 héttel később megismételjük!erre azért is van szükség, hogy megerősítsük a színt és ha a forma esetleg megköveteli vastagítsunk rajta!

Sminktetoválás ápolása, kezelése:

A tetovált felületet az első alkalommal nagyon vékonyan be kell kenni, majd ha húzódó, feszülő érzésed lesz, akkor Bepanthen kenőccsel nagyon vékonyan bekenni fültisztító pálcika segítségével.

A friss tetoválást portól, kosztól védjük. Ne nyúlj koszos kézzel a tetovált bőrfelülethez, csak alapos kézmosás után.

Gyors fürdés ajánlott, hogy ne ázzon fel a tetoválás, ha mégis túl vizes lenne, akkor óvatosan papírtörlővel vagy zsebkendővel le kell itatni róla a felesleges vizet. Sohase törölközővel, mert a törölköző szálak bele ragadhatnak a tetoválásba, esetleges sebbe.

Friss tetoválásunkra vigyázzunk, nem ajánlatos 4-5 napig fizikai munkát, aktív sportot végezni. Nem ajánlott a szolárium, a strand, szauna, napozás 2 hétig.

A szemöldök tetoválás, szemhéjtetoválás, szájtetoválás után vékony varrat, heg képződik ami pár nap alatt lepereg, lejön magától a bőr felszínéről.

Kaparni, vakarni a sebet Tilos! A pörk leesése 4-5 napon át folyamatosan esik le, amit nem szabad kapargatni, mert a varral együtt kiesik a festék is!

Korrekció:

A korrekció nem egyezik meg a rontott sminktetoválás javításával!

Ha készen van a sminktetoválásunk (szemöldök tetoválás, szemhéjtetoválás, szájtetoválás), akkor 3-4 hét múlva lehet az esetleges korrekciót elvégezni.

A korrekció azért lényeges, fontos, mert 1 hónappal a tetoválás után a pigmentek kivilágosodnak, ilyenkor lehet elvégezni az esetleges színfrissítést, pigment pótlást. Szintén ilyenkor lehet módosítani, vastagítani a kész vonalakon, kontúrokon.

A korrekció hiánya a sminktetoválás élettartamát rövidítheti meg vagy egyenletlen színfakulást eredményez.

A korrekció mindíg sokkal rövidebb ideig tart, mint az első alkalom és a tetovás árának töredékét képezi.